Met de zomervakantie voor de deur start ook de nieuwe TV campagne voor Bobbejaanland. Geen gewone promospot dit keer, maar een heuse videoclip, voor een groot deel gedraaid buiten het Plezantste Land.

Voor het eerst maakt Bobbejaanland een duidelijke link tussen de traditionele spots op TV en een online campagne, waarbij vooral jongeren aangespoord worden de nieuwe videoclip op internet te bekijken. Als aftrap van de TV-campagne zullen VTM, 2BE en JIM op 17 juni uitzonderlijk de 110 seconden durende complete video uitzenden in plaats van de afgeleide 20 seconden spots.

De video is een realisatie van 10 advertising, in samenwerking met productiehuis TRS Brussels en regisseur Dirk Verheye. Daarnaast werd ook topchoreograaf Brahim Rachiki, die eerder voor Madonna en Michael Jackson werkte, betrokken bij de productie van de clip.

De videoclip start met beelden van jongeren die vreemde bewegingen maken, ergens in een stad. Dansend komen ze samen in een container, die door een helikopter opgehesen wordt. Ze blijven “rondspinnen” in de container tot ze door de heli gedropt worden in Bobbejaanland, net voor de DIZZ.

De video werd gedraaid om de lancering van deze nieuwe rollercoaster in de verf te zetten. De attractie is een spinning coaster, waarbij de wagentjes tijdens de rit ook nog eens individueel om hun eigen as draaien. Vandaar de spinnende beweging van de dansers, als rode draad doorheen de clip.

De complete clip duurt overigens precies 110 seconden, net even lang als een ritje op de DIZZ. Van deze 110 seconden werden vier afgeleide spots van 20 seconden gemaakt voor TV. Op 17 juni, de eerste dag van de TV campagne, zullen VTM, 2BE en JIM uitzonderlijk de lange versie van de clip uitzenden in plaats van de 20 seconden spot.

De song werd speciaal voor de attractie geschreven en beschrijft de bewegingen die je ondergaat wanneer je een ritje op de DIZZ maakt. De volledige clip staat online op www.bobbejaanland.be <http://tk3.rylyo.com/sy/ev?3&12421-5&96&4RpEX8l2W1XU5eHxJeih2g>. Je kan bij het beluisteren en bekijken van de video kiezen om over te schakelen op de zogenaamde on ride view, gefilmd vanuit het standpunt van iemand in een wagentje op de attractie.

De video's zijn beschikbaar op https://www.mindshake-pressroom.biz/press/Bobbejaanland <http://tk3.rylyo.com/sy/ev?3&12421-5&97&4RpEX8l2W1XU5eHxJeih2g>